author love stuffies affies
hello! hana | 13 y.o | malaysian | kpopers
tumblrfacebooktwitter
+ FollowHome


A call from somewhere afar...

cr: Tumblr

ASSALAMUALAIKUM :D 

Okay. Kita teruskan dengan tajuk memandangkan mata dh pun kuyuuuu. v_v hari nie nani sekeluarga balik kampung belah mama iaitu di sik. xtau? cari kat google oke. :p 
Setelah dah bersiap-siap nak bertolak, tiba2 ada org call guna telefon rumah. nani, selaku pembantu mengangkat telefon pergilah mengangkat telefon, disangkakan kawan mama, rupa-rupanya...

"Assalamualaikum!" 
ehh. macam penah dengaq suara kanak-kanak ribena nie.
"W-wa'alaikumussalam. Sapa nie?" 
"Laa...aku la. Anis."  
(p/s: anis ialah kawan baik nani sejak 7 tahun yg lalu dan skrg berada di mekah mengerjakan umrah. ^_^)
"Anis?! Ang balik Malaysia dh ka?!" 
"Ehh..mana ada. Aku kat Mekah la nie."

o___O MEKAH?! (well...orang first time dpt call dri luar negara...)

Gila baq haaaang. Terkejut aku. Bayangkan dari Mekah, minah nie sanggup telefon aku? Bukan kah mahal kos nak telefon ke luar negara?! ._.

"Ceh...lama lagi ka ang dok sana?"
"Sampai 28 haribulan nie, aku smpai Malaysia la."
nani membalas, "Syok la dia, beraya kat Mekah.. bila pulak la aku dpt pi sana..huhu" 
"Jangan risau...aku doa kat ang supaya dapat mai Mekah pulak. Ha! Aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri! Wehhhh aku letak dulu nahhh! Assalamualaikum!" 
"Ehhh? Sabaq saaaaaat! Selamat Hari Raya-" x sempat nak habis ayat, dia dh letak. :(

Walaupun x habeh cakap, sekurang-kurangnya rasa puas jugak dpt ckp ngn dia. Ya la, sapa la x rindu sahabat karib sendiri, kan? Bila kak nana dan kak intan tau pasal anis telefon, depa kata untung ang dapat best friend yg ingat kat ang. :")

So, moral of the story, ampa kena lah pandai cari sahabat baik yang faithful, bukannya sahabat yang buat baik masa ada, bila dh pergi, telefon pun tak, bila terjumpa pun buat endah x endah ja. 

Note for Anis Farina : Weehhhh, Selamat Hari Raya Aidilfitri tauu :D mungkin ang x tengok post nie sbb lambatt lagi ang nak balikk. tapi, aku nk mintak maaf dri hujung rambut hingga ke hujung kaki selama kita bersahabat. jangan dok ingat kisah2 dulu tuuu, tau? Ang jangan dok berani cari sahabat yang baru. Sebab apa? Nanti ang lupa aku. Dan aku pun berjanji xkan cari sahabat yang baru (sekadar kawan2 jaa :D). Jangan ang buang saat2 manis kita makan tutti frutti bersama2, spazzing bersama dan bnyak lagii sweet moments. :") 


awkwardest kiddos. ^o^

"Friendship is like a violin; the music may stop now and then, but the music lasts forever."

Mata dah kuyuuuu -___- esok nak pegi beraya di panggung wayang bersama adik-beradik, haha :D Goodnight~ assalamualaikum ^_____^

- Miss Fantasies

Wednesday, August 22, 2012 (12:21 AM)

OLD | NEW