author love stuffies affies
hello! hana | 13 y.o | malaysian | kpopers
tumblrfacebooktwitter
+ FollowHome


to someone that you wouldn't know.

Assalamualaikum. 
Well, post ni aku tujukan kat seorang budak skolah aku. Mungkin dia ni terkejut cam mana aku leh jumpa balik blog dia walaupun dia tukaq url blog. 

Assalamualaikum, hamba Allah. Okey, napa aku x mention ja nama ang dlm blog aku mcm ang buat kat blog ang?  Sebab aku xmau burukkan nama ang cam ang burukkan nama aku. Bagi aku tu terlalu kebudak-budakan. Jatuhkan maruah la hapa la. Memang la, suka hati ang la ang nak update apa pun kat blog ang. Ang nk kata aku pulun? Kata pi lah. Aku nie bukannya perfect cam ang, kan? By the way, psl bnda2 yang ang post kt blog ang, ang ingt aku heboh habeh satu dorm ka? Satu kelas? Satu form? Satu sekolah? Tolong la weh. Aku abaq kat dua orang manusia yg paling aku percaya ja. Buat apa aku nak heboh satu dorm/kelas/form/sekolah? Aku bkannya penah cakap ngn ang pun and sebelum ang nk tuduh2 aku heboh2 ka hapa ka, ang ingt aku sorang ja yang tau? Orang lain pun ada bca blog ang and gitau aku. Aku rasa dh tersebaq dh pun. So, what's the point ang nak tuding jari kat aku sorang? Kalau ang tulis kat blog ang, beribu orang boleh baca termasuk aku. Kalau x mau orang tau, xyah post. Kan senang. Ang xyah susah-susah nak kutuk aku kat blog ang. And pasai aku update blog dlm english. Awat? Aku kacau hidup ang ka kalau aku blogging dlm English? Ang nak fitnah aku? Kesabaran aku ada hadnya. Bila masa aku kata kat kawan ang muka cam singa? Meh gitau. Ang dengaq fitnah mana pun aku xtau. Kalau aku ada kata pun, ang abaq kat kawan ang aku mintak maaf la walaupun tu fitnah semata-mata. Ang kata muka aku mcm _____, kan? Ang boleh kata macam tu tapi ang kena ingat muka aku ni Allah cipta. Muka ang pun Allah cipta.  Aku mmg x perfect macam ang, kan? Kutuk-kutuk aku dalam blog ang, aku tau aku ni x sesempurna diri ang or geng2 ang ka apa. Ang kata aku kutuk blkg, yg ang, dok kutuk2 aku dlm blog ang, lg konfem arr ang pun kutuk2 aku kat blkg kn? Weh, sedaq la. Manusia ni x sempurna. Nobody's perfect. Aku tau dari pandangan ang pun, ang mmg dh meluat kt aku lma dh. Jgn risau, aku x meluat/benci ang.Well, aku x kesah sbb ang mmg ada hak nk benci aku pun, kan? Dh ang bashing aku dlm blog ang, mmg patut ang benci aku. 
# Lastly, aku nak mintak maaf kat ang. Well, aku tau aku buat salah kat ang tapi aku dah malaih nk cari gaduh. Atleast , drpd aku bashing ang, mention ang dlm blog aku ka, meluat/benci kat ang, lebih baik aku mintak maaf, kan? Mungkin susah untuk ang nak maafkan aku tp tu terserah kat ang. Konfem ang nak kata aku pulun sebab aku cakap bab-bab agama. Aku pun manusia yang buat kesilapan mcm manusia lain termasuk ang. Everyone does. Aku hrp ang phm yang aku cukup malas nk cri gaduh ngn ang. 

Wassalam.
Wednesday, July 4, 2012 (6:36 PM)

OLD | NEW