author love stuffies affies
hello! hana | 13 y.o | malaysian | kpopers
tumblrfacebooktwitter
+ FollowHome


My pleasure is when i’m with you

Akhirnya… berjaya juga saya pergi ke umah Iffah Sabtu lpas (18/9/10) !! Mmg sgt best!

Sayalah kwn Iffah yg pertama sampai. Mama tinggalkan saya di situ sbb kna hntr Yat, abang saya ke sekolahnya di Sik (SMK Agama Sik). Mama dh pesan siap-siap “Jangan pergi jauh-jauh,”

Mak Iffah perkenalkan saya kepada saudara-mara Iffah. Kwn ayah Iffah pun mai. Saya menikmati hidangan yang bernama ‘Nasi Hujan Panas’. Saya mmg x pernah dgr nama nasi tu seumur hidup saya.

Sementara menunggu kwn2 saya yg len dtg, saya dan Iffah bermain dgn adik Iffah iaitu, Anis, Iman dan Adib. Adik2 Iffah mmg lawak. Mcm2 karenah depa. Pas2, saya mntk tolong Iffah pasal kerja skolah Math (Yg corrections saja)

Setelah satu jam berteleku kat bilik Iffah, kami turun bawah. Alya ngan Umairah dh sampai dgn selamatnya. Baju raya Alya hampir sama ngan baju raya saya, warna biru hampir hijau dan kain saree. Kami masuk umah dlu. Pas2, Anis plak mai. Wah! My best friend is coming! Tiga minit kemudian, Izzati mai plak. Selepas makan kentang goreng, hot dog n apa ntah, kami enam org bergmbr. Ayah Iffah ambik.  Nnti, saya akn letakkan gmbr2 tu dlm nie. Dlm senyap-senyap, sbenarnya, saya ngan Anis dh rancang nk peace. Dgn tunjukkan gigi yg kononnya putih bak iklan Fresh n White.

Kemudian, kami bertolak ke umah Adilah, bdk klas sbelah saya. Saya mmg dh knal lama dh dia tu. Kami suma buat rombongan Cik Kiah ke sana. Dekat ja. Kami jalan dua-dua walaupun sbenarnya jalan berempat2. Yg ikut adalah saya, Iffah, Anis, Alya, Umairah, Izzati, Iman dan Anis (adik Iffah) . Sbenarnya, xde pun saya rancang nk mkn kt umah Adilah. Tpi, nmpk lauk-pauk dia cam sdp ja. So, saya pun mkn nasi tpi! share ngan Iffah. Kuah dia mmg pedas sgt hingga bleh wat org nangis tau. Betapa kuatnya penangan kuah sambal dia. Adilah nie ada bela kucing. Kecik lgi. Comel…. sangat! Dia tido kat pangkuan Anis (my friend not Iffah’s sister). Saya try angkat kucing tu. Kucing tu langsung x terjaga. Comel… gyeopta!

Adilah, kucing awak nama apa?” Saya bertanya semasa kucing tu nyenyak di pangkuan Adilah.

“Tak tahu, saya tak letak lagi nama apa.”

Minat Korea tak, Adilah?” Saya bertanya sambil mengambil tisu untuk lap tangan.

Minat juga.. hehe.. napa?”

Senang, kalau awak tak tahu sangat, letaklah nama artis Korea. Contohnya Super Junior ke, Yesung ke, Siwon ke, Junsu ke, Kyuhyun ke.. Kitty-kitty saya kat umah tu pun saya letak nama Korea. Kiey, Kim dan Junsu.”

Helo, cik Kim Hana Junsu! Saya dh rancang nk tukar nama Kadiaq kepada Kyuhyun ya. Jdi, Kyuhyun saya dah tempah.” Anis bersuara. Sememangnya Anis meminati  Kyuhyun dlm kumpulan Super Junior. Saya minat Eunhae  (Eunyhuk dan Donghae), Kyuhyun, Siwon dan Yesung.

Apa-apa sahajalah. Awak letaklah salah satu kumpulan Super Junior, ya. Hehehe…” Saya masih mendesak Adilah.

Merepeklah awak berdua ini. Nantilah saya fikirkan..”

Okeylah Adilah, terima kasih dgn makanan dan duit raya awak nie ya. Makanan awak sangat sedap, tpi pedas sikit. Kami nk pergi umah saya kembali nie. Bye bye,” Iffah bersuara setelah lama dia berdiam diri. Kesian. Mata dia naik merah sbb pedas sgt.

“Okey, bye bye.”

Cepatlah, Alya, Umairah. Iman dh terlebih laju nie. Anis, Izzati, kejar dia!! Iffah, jom kita buka kasut.” Saya dh mula keluarkan kasut.

Nak buat apa?”Iffah hairan.

Apa lagi… larilah!”

Tunggu saya!”

Anis… tunggu!”

Eh… cepat pakai kasut balik! Maunya satgi kena marah! Umairah ngan Alya dh balik,” cpat2 saya sarungkan kasut.

Iffah.. pinjam telefon rumah.” Saya ngan Anis mntk. “Kredit saya tinggal 3 sen. Tak cukup nak telefon mama saya. Tdi, mama saya call. Saya x prasan,” Iffah hanya mengangguk.

Saya pun sama. Saya nk mntk ayah saya ambil lewat sikitlah. Memandangkan Nani pun balik lewat, kan….” Anis pulak bgi alasan dia.

Okey, saya dulu. Dail…. dail… Helo, nie Nani. Mama telefon Nani ke tdi? Sorilah, x dgr. Xde kredit, pinjam telefon umah Iffah.”

Helo, Nani rupanya. Oo.. patutlah x berjawab. Nani buat apa? Syok tak pi umah Iffah?”

Nani duk cakap ngan mamalah. Syok… Anis pun mai. Nie ada kat sbelah. Okey mama, bye.”

“Bye…”

Nah, Anis. Awak pula.” Saya hulurkan telefon tanpa wayar itu kepada Anis.

Okey… helo, ayah.. boleh tak adik nak balik lmbt sikit?” Gelaran adik diberi kepada Anis kerana dia anak bongsu. Just same like me, but keluarga aku x panggil adik la.

………..”

Apa? Hmm… xpelah, nak buat macam mana, Bye,”

Napa, Anis?” Saya dan Iffah serentak bertanya.

Nmpknya saya xleh lama2. Ayah saya kat traffic light dpn gat 1 tu dah. Huhuhu…”

“Ala…”

Bye, Anis…”

Selepas menghantar Anis dgn lambaian, kami berdua msk ke dlm umah. Nak smayang maghrib. Kemudian, kami menjamu selera plak. Lps tu, mak saudara Iffah (kot) panggil saya. Saya terus menuju ke arahnya.

Nani, Iffah nie ada boyfriend tak?” Soalan yang akan buat saya terpaku. Apa nk jwb?

Xda kot.”

Ada tak orang ska kat dia?”

RAsanya xde… kalau ada pun, senyap-senyap sahaja, Nanti kena penyepak tiga suku dri IFfah pulak…” Dh tentunya ayat last tu x didengari.

Saya mengenyit mata ngan Iffah. Maksudnya ‘Rahsia kau slamat, jgn nk gatal-gatal wat cita pasal aku plak…”

Lps mkn, kami bermain bunga api dgn gembiranya, Ayah Iffah ada ambil gmbr2 ntuk diletakkan dlm fb,

Ayah IFfah tnjukkan kami gmbr2 yg diambil secara ‘rahsia’. Ada gmbr2 aku yg pelik2… huhu…

Beberapa minit lpas tu, mama mai ambil aku. Awalnya mak Iffah ajak mkn, tpi mama tolak sbb nk pi ambik spek Meme (my brother)

Wahh… this day is so.. best! I’ll not forget it forever…

Lusanya….

Nani… lpas awak balik Sabtu lpas kan, mak saudara saya tanya saya awak ada boyfriend tak.” Iffah bersuara di makmal sains. Kami kena duduk kat makmal sbb pelajar thn 6 bakal menduduki peperiksaan UPSR.

Apa? Hbis, apa awak jwb?”

Saya jwb, awak ada boyfriend, tpi xleh bgitau namanya sbb tkut Nani marah. Awak nie kan kasar skit.”

Eleh.. tuan yg ckp tu lgi ganas drpd saya, dia prasan plak. Apa? Awak jwb centu? Astaghfirullah… tuduhan. Fitnah. Fitnah itu lbih teruk drpd membunuh. Tpi jgn lah membunuh pula. Siaplah awak, Iffah!”

Hahaha.. padan mukaa!!”

Wednesday, September 22, 2010 (12:27 PM)

OLD | NEW