author love stuffies affies
hello! hana | 13 y.o | malaysian | kpopers
tumblrfacebooktwitter
+ FollowHome


haha.

assalamualaikum and hi.

nani mempunyai banyak kerja sekolah yang tertunda. a lot.
sangat sibuk tapi pada masa yang sama merasa bosan.
cuti hanya tinggal beberapa hari dan nani bakal pulang ke asrama yang penuh dengan kebosanan.

okbaiii.
Wednesday, August 22, 2012 (3:02 PM)
A call from somewhere afar...

cr: Tumblr

ASSALAMUALAIKUM :D 

Okay. Kita teruskan dengan tajuk memandangkan mata dh pun kuyuuuu. v_v hari nie nani sekeluarga balik kampung belah mama iaitu di sik. xtau? cari kat google oke. :p 
Setelah dah bersiap-siap nak bertolak, tiba2 ada org call guna telefon rumah. nani, selaku pembantu mengangkat telefon pergilah mengangkat telefon, disangkakan kawan mama, rupa-rupanya...

"Assalamualaikum!" 
ehh. macam penah dengaq suara kanak-kanak ribena nie.
"W-wa'alaikumussalam. Sapa nie?" 
"Laa...aku la. Anis."  
(p/s: anis ialah kawan baik nani sejak 7 tahun yg lalu dan skrg berada di mekah mengerjakan umrah. ^_^)
"Anis?! Ang balik Malaysia dh ka?!" 
"Ehh..mana ada. Aku kat Mekah la nie."

o___O MEKAH?! (well...orang first time dpt call dri luar negara...)

Gila baq haaaang. Terkejut aku. Bayangkan dari Mekah, minah nie sanggup telefon aku? Bukan kah mahal kos nak telefon ke luar negara?! ._.

"Ceh...lama lagi ka ang dok sana?"
"Sampai 28 haribulan nie, aku smpai Malaysia la."
nani membalas, "Syok la dia, beraya kat Mekah.. bila pulak la aku dpt pi sana..huhu" 
"Jangan risau...aku doa kat ang supaya dapat mai Mekah pulak. Ha! Aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri! Wehhhh aku letak dulu nahhh! Assalamualaikum!" 
"Ehhh? Sabaq saaaaaat! Selamat Hari Raya-" x sempat nak habis ayat, dia dh letak. :(

Walaupun x habeh cakap, sekurang-kurangnya rasa puas jugak dpt ckp ngn dia. Ya la, sapa la x rindu sahabat karib sendiri, kan? Bila kak nana dan kak intan tau pasal anis telefon, depa kata untung ang dapat best friend yg ingat kat ang. :")

So, moral of the story, ampa kena lah pandai cari sahabat baik yang faithful, bukannya sahabat yang buat baik masa ada, bila dh pergi, telefon pun tak, bila terjumpa pun buat endah x endah ja. 

Note for Anis Farina : Weehhhh, Selamat Hari Raya Aidilfitri tauu :D mungkin ang x tengok post nie sbb lambatt lagi ang nak balikk. tapi, aku nk mintak maaf dri hujung rambut hingga ke hujung kaki selama kita bersahabat. jangan dok ingat kisah2 dulu tuuu, tau? Ang jangan dok berani cari sahabat yang baru. Sebab apa? Nanti ang lupa aku. Dan aku pun berjanji xkan cari sahabat yang baru (sekadar kawan2 jaa :D). Jangan ang buang saat2 manis kita makan tutti frutti bersama2, spazzing bersama dan bnyak lagii sweet moments. :") 


awkwardest kiddos. ^o^

"Friendship is like a violin; the music may stop now and then, but the music lasts forever."

Mata dah kuyuuuu -___- esok nak pegi beraya di panggung wayang bersama adik-beradik, haha :D Goodnight~ assalamualaikum ^_____^

- Miss Fantasies

(12:21 AM)
Riang ria Aidilfitri 2012 :D

ASSALAMUALAIKUM :D 

Okey...dah nak dekat sebulan tak post. Rancang nak post macam-macam masa bulan puasa, tapi apakan daya... 'tak larat'. HAHA :P 

Saya, Nur Fatin Hanani binti Haji Salim mengucapkan... 

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin!

Nani nak minta maaf kalau ada buat salah apa2 selama nie kat ampa smua.. especially kawan2 di SKTA dan SMKAY... manusia kan x perfect :D 

Okey... mari mulakan post ini dengan kucing yang sedang sarat mengandung tp x diketahui berapa bulan

Hopefully anak2 dia comei macam ibunya...amin!

Keluarga nani cam besa lah...raya pertama raya kat rumah ja... raya kedua baru balik penang iaitu hari nie.. esok balik sik pulak..

Rumah pertama beraya iaitu di rumah ayah angkat a.k.a ayah yang mengasuh nani waktu kanak2 ribena lagi...tosai ayah memang terbaik dalam dunia!! (Y)



Inilah keluarga nani... 3 lelaki 3 perempuan adik beradik termasuk nani..ok
baju raya tahun nie x sama.. mama, abah dgn kak intan warna purple.. yat, kimi warna biru, nani dgn kamel warna pink (haha) dan kak nana forever alone warna turqoise..ahaha

Mama ngan abah... so sweet dan romantik right... *blink blink* :P

Pemain bola sepak Hazrat Hafiz

Kegilaan dua beradik yang comei (?) hahahaha 

Kak nana with abah and tangan  this writer buat peace (sempat lagi mengacau ooo)

My dearest mom and I ♥ ^__________^


Siapa nak kuih raya? Put your hands up! ^o^

Nak kuih raya without duit raya and laksa? Come visit us in Sungai Petani HAHAHA :D


Yat dengan 'gigihnya' study buku teks Sejarah Tingkatan 5 sambil 'awesomely' makan kuih raya.. ya la, raya tu raya jugak, trial nak menjelang nanti jangan dilupa..kan kan?

Kat rumah ibu saudara (mak chom) di Teluk Bahang, Penang 

Antara kuih raya yang disediakan di rumah mak chom...yummy...sedap2

Laksa pun ada...kat umah mak saudara ampa ada?? :P


Cukup lah sampai sini... mata pun dah kuyu... sejak balik rumah nie keja nak tidooooq ja..apa nak jadi~

nani sekali lagi mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin ^_______^v 

kita akhiri dgn muka kucing yang sedang sarat mengandung

tengok lah muka terkesima dia..haha

selamart hari raya!
- Miss Fantasies
Tuesday, August 21, 2012 (12:11 AM)
A Barakah Month

Assalamualaikum and hello peeps! 
Do you know what month we're in now? 
Wait, you answered July? Yes, correct! But you have to add another thing.

It's Ramadhan month. 
When people heard the word 'Ramadhan', everyone will scream of happiness. Why? Because right aftter Ramadhan comes to the end, the Eid month will come. People always anticipate for Hari Raya Aidilfitri more than Ramadhan. Hari Raya Aidilfitri for Muslims after one month fasting. 

Well for me and maybe for others as well, I anticipate Ramadhan more. Why? Because Ramadhan only comes once a year. And in that month, it's full of barakah. The door of hell will be closed as tight as it can and the door of paradise will be open as wide as it can. Allah gives us chance on this barakah month to collect reward (oh well... idk what pahala means in english and when i searched in google translate it called 'reward' so....yeah) by fasting everyday (it's a must for Muslims), reading Al-Quran, zikr to Allah and performing prayers. You can do a lot of good deeds to get reward for Allah S.W.T. 

Since Ramadhan comes back, I took this opportunity by trying to finish reading Al-Quran by this month for second time. I completed reading Al-Quran when I was Standard 5, but now I'm going to read it for second time. 

I'm sure you guys have some ideas to get reward for Allah too! :) 

"There's a battle going on inside you in Ramadan, and for 30 days Allah gives you the power to win."

"Seek help through Allah with du'a and prayer, indeed Allah is with people who are patient."

Happy Ramadhan for every Muslims that exist in this world :)
Thursday, July 26, 2012 (11:36 PM)
Anugerah Cemerlang 8Dv

Assalamualaikum :D 
Ingat tak post yg aku tulis pasal Hari Anugerah Cemerlang tu? Hari ni aku nk tulis pasal HAC tu :D 

Aku antara orang yg paling excited bila dapat tau yang HAC akan diadakan KHAS untuk darjah 6 batch 2011 SAHAJA. No one else but only us. Aku rasa macam senior sungguh waktu tu. HAHAHA. =_=" Aku antara org yg paling awai sampai...orang yg keempat kot? Hahaha semangat sungguh. Lepas aku sarapan, makin lama makin ramai yang sampai. Umairah, Nuha, Anis, Balkhis and ramai lagi! Aku tgk depa tu semua dah berlainan. Tampak muka lebih suciiii :D hahahaha. Memang rindu gila ar. Berpelukan x berhenti2. Hehehehe. 

Ni antara part of SKTA. Depa baru renovate tahun ni T___T sedih gila. Tahun lepas mmg bukan camni. Extremely different. Sekarang ni tudiaaaa T________T sedih gilaaaaaaa.

4 SEKAWAN ♥ Anis, Syima, Umairah, Nuha :D 

Pakat serbu Haziq abeh aihhh :P

Muka macam nak pi belasah orang ja .__. 

Photographer Adilah Rosli :p


:D

Tutti Frutti kat Village Mall ngan geng :D 4 perasa berbeza bersama 3 topping yang berbeza HAHA :D kenyang tahaaaap. 

HAHA.  8)

Muka takleh blah baca buku Lawak Kampus XD 
Masa ni kat Pizza Hut. Kami semua dh rancang nak meet up kat VM lepas HAC. Meja lelaki ngan perempuan asing. Kami kumpul seorang RM10 untuk bayaq. 8) Ada masa tu, waiter sampai mai antaq pizza kat meja kami. Tapi...tu bukan pizza yang kami order. Bila semua budak pompuan sedaq yang pizza tu bukan pizza kami, kami semua kalih kat budak lelaki gitau depa yang tu bukan pizza kami tapi....dah terlambat. Depa dah potong siap buh dalam pinggan lagi. Yang paling tak boleh blah Hakimi, dia dh siap habis makan sepotong pizza! Ya Allah. Luqman, Haziq ngan Syafiq lari tinggal Hakimi HAHA. last2, depa kena bayaq duit extra. HAHAHAHA . 

EHEM EHEM. 8Dv

Luqman dengan kamera Canon EOS 1100d. Bukan kamera dia pun, kamera Anis. XD 
(aku nk dslr tu. NAAAAAAK ;____;)

I may be careless and clumsy, but I still have friends who love me.
Sekarang nie, aku rindu depa sesangat T______T budak perempuan ja nahhh bukan senang nak jumpa. Sorang kat SAINA, sorang kat kepala batas, sorg alor setar. Aihhh -,- kan syok kalau ada Darjah 7 kat SKTA. Takyah pindah. 6 Arif/5Arif tetap jadi satu keluarga. Huhuhu :"( 

5 Arif masa suprise birthday party untuk Teacher Nurul :)

6 Arif masa nak amik keputusan UPSR :D haha muka aku ngan Syima memang xleh blah. 

cukup lah sampai sini. tangan aku pun dh penat menaip aihh. hehe assalamualaikum :)



- Miss Fantasies
Friday, July 6, 2012 (12:36 PM)
to someone that you wouldn't know.

Assalamualaikum. 
Well, post ni aku tujukan kat seorang budak skolah aku. Mungkin dia ni terkejut cam mana aku leh jumpa balik blog dia walaupun dia tukaq url blog. 

Assalamualaikum, hamba Allah. Okey, napa aku x mention ja nama ang dlm blog aku mcm ang buat kat blog ang?  Sebab aku xmau burukkan nama ang cam ang burukkan nama aku. Bagi aku tu terlalu kebudak-budakan. Jatuhkan maruah la hapa la. Memang la, suka hati ang la ang nak update apa pun kat blog ang. Ang nk kata aku pulun? Kata pi lah. Aku nie bukannya perfect cam ang, kan? By the way, psl bnda2 yang ang post kt blog ang, ang ingt aku heboh habeh satu dorm ka? Satu kelas? Satu form? Satu sekolah? Tolong la weh. Aku abaq kat dua orang manusia yg paling aku percaya ja. Buat apa aku nak heboh satu dorm/kelas/form/sekolah? Aku bkannya penah cakap ngn ang pun and sebelum ang nk tuduh2 aku heboh2 ka hapa ka, ang ingt aku sorang ja yang tau? Orang lain pun ada bca blog ang and gitau aku. Aku rasa dh tersebaq dh pun. So, what's the point ang nak tuding jari kat aku sorang? Kalau ang tulis kat blog ang, beribu orang boleh baca termasuk aku. Kalau x mau orang tau, xyah post. Kan senang. Ang xyah susah-susah nak kutuk aku kat blog ang. And pasai aku update blog dlm english. Awat? Aku kacau hidup ang ka kalau aku blogging dlm English? Ang nak fitnah aku? Kesabaran aku ada hadnya. Bila masa aku kata kat kawan ang muka cam singa? Meh gitau. Ang dengaq fitnah mana pun aku xtau. Kalau aku ada kata pun, ang abaq kat kawan ang aku mintak maaf la walaupun tu fitnah semata-mata. Ang kata muka aku mcm _____, kan? Ang boleh kata macam tu tapi ang kena ingat muka aku ni Allah cipta. Muka ang pun Allah cipta.  Aku mmg x perfect macam ang, kan? Kutuk-kutuk aku dalam blog ang, aku tau aku ni x sesempurna diri ang or geng2 ang ka apa. Ang kata aku kutuk blkg, yg ang, dok kutuk2 aku dlm blog ang, lg konfem arr ang pun kutuk2 aku kat blkg kn? Weh, sedaq la. Manusia ni x sempurna. Nobody's perfect. Aku tau dari pandangan ang pun, ang mmg dh meluat kt aku lma dh. Jgn risau, aku x meluat/benci ang.Well, aku x kesah sbb ang mmg ada hak nk benci aku pun, kan? Dh ang bashing aku dlm blog ang, mmg patut ang benci aku. 
# Lastly, aku nak mintak maaf kat ang. Well, aku tau aku buat salah kat ang tapi aku dah malaih nk cari gaduh. Atleast , drpd aku bashing ang, mention ang dlm blog aku ka, meluat/benci kat ang, lebih baik aku mintak maaf, kan? Mungkin susah untuk ang nak maafkan aku tp tu terserah kat ang. Konfem ang nak kata aku pulun sebab aku cakap bab-bab agama. Aku pun manusia yang buat kesilapan mcm manusia lain termasuk ang. Everyone does. Aku hrp ang phm yang aku cukup malas nk cri gaduh ngn ang. 

Wassalam.
Wednesday, July 4, 2012 (6:36 PM)
Happy Birthday!


Good morning peeps. 8Dv
Today is 29th June 2011 which is...

MY BRO'S BIRTHDAAAAY. 

Harharhar brotha you have been old. OLD OLD OLD :P I didn't remember today is 29th June until I opened the laptop and looked at the date. It's yo bdaaaaay. You are 20 years old now, same like Myungsoo  B |

This is an old pict of him. 8D 

HAPPY BIRTHDAY BROTHA. YOU'RE GETTING OLD AND OLD. 

and hurry come home lol.

- Miss Fantasies

Friday, June 29, 2012 (8:47 AM)

OLD